Tek Ayaklı Sandalye

Sanki bir ninjanın saldırısına uğramış ve üç ayağı kesilmiş gibi duran bu sandalye aslında tek ayaklı olarak üretilmiş bir sandalye. Bu sandalyenin ana yapılış amaçlarından bir tanesi de uzaktan bakmak olsa gerek. Çünkü güzel bir göz yanılması meydana getiriyor.

Tek ayağı üzerinde duran diğer ayakları kesik olan sandalye
Tek bacağı üzerinde duran sandalye

Tek ayaklı sandalye üzerinde dikilen adam
Tek ayaklı sandalye
Bu resimde sandalyenin mucidi sandalyenin sadece tasarım amaçlı olmadığını ve diğer sandalyeler gibi oturma amaçlı kullanılabileceğini gösteriyor. Ama o kaynak bi atarsa görürüm ben seni.


Tek bacaklı sandalyenin nasıl yapıldığını gösteren çizim
Tek bacaklı sandalye nasıl yapılır
Bu resimde ise tek bacaklı sandalyenin nasıl yapılabileceği gösterilmiş. İlk önce asıl dengeyi sağlayacak olan kalın bir saca dört delik açılmış. Bu deliklerin üçüne aslında hiçbir işe yaramayan üç ayağı tuttururken bir deliğine de sandalyenin bütün ağırlığını taşıyacak ve dengesini sağlayacak ayak tutturulmuş. Kullanılan demir sacında görünmemesi için üzerine paspas örtülerek gizlenmiş. Eğer böyle bir sandalye yapmak isterseniz gerçekten sağlam ve fazla esnemeyen bir metal kullanmalısınız. Yoksa sadece evin bir kenarında sadece dekoratif amaçlı kullanmak zorunda kalırsınız.
Bunlarda ilginizi çekebilir:
Hiç yorum yok:

Popüler