Beyninizin hangi tarafını kullanıyorsunuz saçmalığı

Bu animasyonu neredeyse görmeyeniniz yoktur. Belki bilgisayar kullanmayı bilmeyen dedeniz bile görmüştür. Hani reklamlarda şöyle geçerdi, "beyninizin sağ tarafını mı kullanıyorsunuz yoksa sol tarafını mı? bu balerin ne tarafa dönüyor?" Benimde ilk baktığımda ne tarafa dönüyorsa hep aynı yöne dönüyordu. Bu bayanın aynı zamanda tersi yöne de dönebileceğini bilmeme rağmen, bir türlü o şekilde görememiştim. Derken böyle bir animasyonla karşılaştım.

Tek ayağı üzerinde dönen bayanlar gösteren animasyon çizim
Sağa sola dönen balerin göz yanılması
Animasyon gayet açıklayıcı, sağ taraftaki balerine bakıp ortadaki balerine bakarsanız sola dönüyor, sol taraftakine bakıp ortaya bakarsanız sağ tarafa dönüyor. Yani demek istediğim bunun beynin sağ veya sol tarafını kullanmakla alakası yok siz nereye isterseniz oraya dönebiliyor.

Şununla bir ilgisi olabilir: durduk yere "geri dön" diye bir komut geldiğinde veya biri seslendiğinde çoğunlukla hangi taraftan geriye dönmeyi tercih ediyorsanız veya buna alışkınsanız, bu animasyonu ilk gördüğünüzde bayanın da o tarafa döndüğünü hayal etmeniz ve öyle zannetmeniz gayet normal. Bu bilinçaltında gizli bir yatkınlıktır.
( 1 yorum )
Bunlarda ilginizi çekebilir:
1 yorum:

Adsız
Aynı şeyi bende yaşamıştım, sürekli sağa dönüyordu, sola ilk kez şu anda renkler yardımıyla görebildim, teşekkürler =D
6.10.12
Popüler