Üç Jip Aynı Boyutta mı? İlginç Göz Yanılması

Çok muhteşem bir göz yanılması. İtiraf etmem gerekirse beni bile yanılttı. Hatta hiç erinmeden photoshop programında öndeki SUV gibi duran ufak jipi kesip diğer jiplerle karşılaştırdım ve aslında bunların hepsinin aynı olduğunu gördüm. Ama hala bunların aynı boyutta olduklarına tam olarak inanabilmiş değilim. Gerçekten çok ilginç. O kadar göz yanılması gördüm ama bir perspektif etkisinin boyut üzerinde bu kadar etkili bir yanılgıya neden olacağını hiç düşünmemiştim.

Aynı boyutta ve arka arkaya park edilmiş üç jipin perspektif nedeniyle en arkadakinin daha büyük görünmesi
Üç Jip Boyut ve Büyüklük Göz Yanılması

Bakın bu videoda da her şey gözler önüne seriliyor. Kağıttan kesilmiş aynı boyuttaki üç arabanın aslında birbirinin tıpa tıp aynısı olduğunu göreceksiniz. İnsan şaşırmaktan kendini alı koyamıyor. Çok ilginç.


( 3 yorum )
Bunlarda ilginizi çekebilir:
3 yorum:

Adsız
hala bu üç arabanın birbiriyle aynı boyutta olduğuna inanamıyorum.
1.5.12
Adsız
Beynimizin, duyularımızın , aklımızın bizi yanılttığına inanmak zor gercekten ama öyle. Peki öyleyse hangi gördüğümüz doğru? Hislerimize inanmalı mıyız?
22.8.13
Unknown
Çok doğru olan şeyler var Orta derecede yanlış ilizyon şeyler var ama sen ayırt edebilirsin heralda Bi günde gidip köprüye bakıp göz yanılması diye denize atlama :D sonrada gerçek olduğunu öğrenirsin köprünün
29.11.13
Popüler