Karışık Metin (Yazı) Okuma

Bilim adamları insanın okuma yeteneği üzerinde çalışmalar yaparken bir şey çok dikkatlerini çekmiş. Bu dikkatlerini çeken şey artık bütün imla kılavuzlarının çöpe gitmesine neden olabilir.

Harflerinin sırası değiştirilmiş kelimelerden oluşan bir metin
İlginç karışık kelime ve yazıları okuma testi

Ne acayip bir yetenek değil mi? Kelimelerin sadece ilk ve son harflerinin yerinde olması yeterli. Beynimiz karışık harflerden oluşan en yakın ve en uygun kelimeyi buluyor ve sanki o kelimeyi okumuş gibi o kelimenin anlamını o anki şuurunuza yüklüyor.

8 yorum:
Adsız
evet
31 Aralık, 2013 20:32
Adsız
çok ilginç yanılmalar
17 Haziran, 2014 18:54
Adsız
hee bıe oerttler snde ogrn de gel hahahaah
20 Ekim, 2017 18:00
Unknown
Gestalt Kuramına göre bu durum Pragnanz Yasası örneği
30 Kasım, 2019 21:57
Akademisyen anne
Pragnanz Yasalarından Tamamlamaya giriyor
20 Kasım, 2020 21:30
Unknown
bir ingiliz üniversitesi yapılan araştırmada kelimelerin harflerininin hangi sırada yazıldıkları önemli değilmiş.Önemli olan birinci ve son harlerinin yerinde olmasıymış .Aradaki harflerin sırası karışık olsada okunuyormuş.Çünkü kelimeleri harf harf deil bir bütün olarak okuyormuşuz.
13 Ocak, 2021 09:44
Adsız
Arkadasim zuaesinde ne yazşfgini anlayanşiryorum
29 Mart, 2023 21:16
Adsız
de da yanl;is yazdin irkci eksici burdamisiniz? yoksa insa bile degilmisiniz
? Aarastirma insan uzerine malum..
05 Temmuz, 2023 09:38
Popüler