Flux Göz Koruyucu Program

Birçoğumuz uyanık olduğu vakitlerin büyük bir kısmını hatta neredeyse tamamını bilgisayar başında geçiriyor. Artık gerçek hayatta yaptığımız birçok işi sanal dünyada yapar hale geldik. Parayı da bilgisayar başında kazanıyoruz, kazandığımız parayı da bilgisayar başında harcıyoruz. Bu ikisinden arta kalan zamanı da yine ekran başında eğlence amaçlı geçiriyoruz ki bu sitede bu amaca hizmet eden siteler bir tanesi :). Kısacası bilgisayar olup çıktık.

Göz koruyucu program çalıştığında ekranın sararmasının gösterimi
Ekran için göz koruyucu program
Tüm bunları yapabilmemiz içinde bir ekrana bakmak zorundayız. Ancak bu ekrana bakarken ekran ile beynimize aracılık eden bu gözler çok yoruluyor, bozuluyor ve sonunda tabiri caizse arada kaynayıp gidiyor.



Ayrıca doğamız gereği güneş battıktan sonra karanlığa gömülmemiz gerekirken teknoloji buna izin vermiyor ve uyuyuncaya değin göz kamaştıran bir aydınlıkta vakit geçiriyoruz. Bu nedenle yeterince melatonin hormonunu salgılayamıyor ve bunun neticesinde de rahat ve dinlendirici bir uyku uyuyamıyoruz. Ayrıca yine bu melatoninin salgılanamaması nedeniyle vücut kendini onaramıyor, yenileyemiyor, çabuk yaşlanıyor ve hasta oluyor.

Yine ayrıca sadece gündüz maruz kalınması gereken parlak mavi renge (gökyüzü) yine bu ekranlar sayesinde gecede maruz kalıyoruz. Uzmanlar özellikle parlak mavi renklerin melatonin hormonunu daha çok baskıladığını bildirmekteler. İşte bu yüzden bilim, insanlara mavi dalga boyundaki renkleri filtreleyebilen sarı renkli gözlükler sundu ancak bunları da her yerde herkesin kullanabilmesi pek mümkün değil.

Bu kadar lakırdıdan sonra gelelim asıl konumuza. Sizi yukarıda bahsettiğim sıkıntılardan bir nebze de olsa kurtaracak, eğer deneyecek olursanız da sizi kendine müptela edecek bir programdan bahsetmek istiyorum.

f.lux™ Better lighting...for your computer (flux bilgisayarınız için iyileştirilmiş aydınlatma)

Flux göz koruyucu programın bir ön izlemesi
Flux Göz Koruyucu Program
Bu programı yükledikten sonra bulunduğunuz yerin koordinatlarını giriyorsunuz. Program yerinizi öğrendikten sonra güneşin durumunu ve gün ışığını hesaplayarak akşama doğru ekranınızın daha koyu ve rahatsız etmeyen renk ve tonlarda olmasını sağlıyor. Ertesi gün yine eski parlak haline dönüyor ama akşama doğru yine filtreleme başlıyor. Bunu yukarıda bahsetmiş olduğum mavi tonlamasını düşürerek ve bunu size hissettirmeden yapıyor. Eğer bilgisayarın başından hiç kalkmazsanız ekranın renginin değiştiğinin farkına bile varmazsınız.

İlk kullanılmaya başlandığında ekran biraz sarımtırak gelebiliyor ama inanın kullanmaya başladığınızda gözlerinizin bayram edeceğinden ve programı kaldırmayacağınızdan adım gibi eminim. Ancak ekranınızı gören arkadaşlarınız artık ekranınızı değiştirme vaktinin geldiğini söyleyebilir. Boşverin aldırmayın, onlara da tavsiye edin.

Buyrun flux ile gözlerinizi koruyun..


( 5 yorum )
Bunlarda ilginizi çekebilir:
5 yorum:

Adsız
teşekkürler
7.1.14
Unknown
çok çok tşk ediyorum, Allah razi olsun gözlerim kör olacaktı. Mükemmel bir şey.
17.2.14
admin
Evet öyledir, Allah sizden de razı olsun.
17.2.14
Adsız
Teşekkür ederim.Çok yararlı bir program ekrana bakarken gözlerımdekı yanma ve acılar cok azaldı.Aynı sorunu yaşayan arkadasların kesınlıkle ındırmesını tavsıye ederım.
9.3.14
Unknown
Ah bir de önerdiğiniz programın neye hizmet ettiğini bir bilseniz. Kullanıcı sözleşmeyi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.
16.8.17
Popüler