İlginç Duvar Dekorasyonları

Optik illüzyonlar ev dekorasyonunda kullanılabilecek şaşırtıcı tekniklerdir. Henüz günümüzde pek kullanılmıyorlar olsa da. Bunun nedeni bunu uygulayacak sektörün henüz oluşmamasıdır. Bu tekniği ise duvar kağıdı şeklinde uygulamak neredeyse imkansızdır. Önceden tasarlanıp el ile boyanması gerekmektedir. Aşağıdaki resimde duvara öyle bir desen verilmiş ki duvardaki tablo, elektrik prizi ve kapı sanki önceden yokmuşta sonradan peydah olmuş gibi duruyor.

Kapı, tablo ve elektrik düğmelerinden geçerken eğilen çizgileri olan siyah ve dikey çizgili duvar dekorasyonu
Gri duvar üzerine dekorasyon göz yanılması


Kapı, tablo ve elektrik düğmelerinden geçerken eğilen çizgileri olan sarı kırmızı renkli dikey çizgili duvar dekorasyonu
Kırmızı duvar göz yanılması
Bu duvar dekorasyonunda ise kırmızı renk tercih edilmiş. Çok janjanlı ve enerjik bir göz yanılması olmuş, insanın devamlı zıp zıp zıplayası gelir bu odada.

Kapı, tablo ve elektrik düğmelerinden geçerken eğilen çizgileri olan sarı yeşil renkli dikey çizgili duvar dekorasyonu
Yeşil Sarı Duvar Göz Yanılması Deseni
Hemen üstteki dekorasyonun farklı renkleri. Yeşil ve sarı kullanılmış. Eğrilme ve yamulma illüzyonları daha belirgin bir hale getirilmiş. Ayrıca bu renk biraz daha sakin olmuş.

Koyu kırmızı renkli çapraz duvar dekorasyonun duvar avizelerine yaklaştığında yamulması
Duvar ışığı optik illüzyonu
Değişik bir duvar ışıklandırma dekorasyonu olmuş. Eski Texas barlarını ve otel lobilerini andıran bu göz yanılması dekorasyonunda desenler öyle bir tasarlanmış ki sanki ışıkların oluşturduğu ısıyla duvar erimiş ve yamulmuş gibi duruyor.
Bunlarda ilginizi çekebilir:
Hiç yorum yok:

Popüler