Kör Nokta Testi

Aşağıdaki resimde sağ gözünüzü kapatıp "buraya bakın" yazısına doğru yavaş yavaş yaklaşın. Yani kafanızı ekrana yaklaştırın. Ama sadece kırmızı yazıya odaklanın sol gözünüzle. Belli bir mesafeye gelince solda duran kör noktanın ilginç bir şekilde kaybolduğunu göreceksiniz. İşte normalde bir o kadarlık görüntüyü göremiyoruz. O boşluğu diğer gözümüz tamamlıyor.

Kör Nokta Testi
Kör Nokta Testi
( 18 yorum )
Bunlarda ilginizi çekebilir:
18 yorum:

Adsız
OLMADI :(
17.6.12
Adsız
kaybolması gerekli. bir yerleri yanlış yapıyorsunuzdur. örneğin siyah noktaya hiç bakmayacaksınız. kırmızı yazıya bakarken kayboluyor. eğer siyah noktayı izlerseniz devamlı kaybolmaz.
17.6.12
Unknown
Olmuyoki
3.9.16
hayal
Evet oluyor
9.1.14
Adsız
Daha uzak yerde kör nokta dahamı büyür
31.5.15
Adsız
Gözdeki kör noktanın görememe alanı sabit büyüklüktedir. Büyüyüp küçülmez. Hep aynı miktarda ışık ışını kör noktaya düşer ve görünmez. Çok uzaktaki bir bina, uzakta olduğu için görüntüsü küçülür ve kör nokta tarafından görünmeyen hale gelebilir o bölgeye düşerse görüntü.
1.6.15
Afafaad
yeminle oldu 10 sn baktım sonra yana baktım bi nokta çıktı ışık hızında kayboldu
10.11.16
Unknown
neden kör yazısını göremiyoruz
1.11.17
Bayİmkansız
olmadı
28.6.20
Adsız
Oluyor vallahi billahi oluyor 0sn de kayboluyor yemin
13.10.22
Adsız
bu normal bir sorun mu bilen varsa bilgilendiribilir mi ? herkeste var mı bu durum ve ilerler mi
14.2.23
Adsız
Normal bi durum. Eğer nokta kaybolmazsa o zaman anormal. Bu da mümkün değil zaten
15.2.23
Adsız
peki bu nokta uzak bir yere bakarken daha çok alanı kaplıyor bu da normal mi ? mesela tek gözü kapayıp çok uzaktaki bir binanın çaprazına bakınca(bina kör noktaya gelince) bina gidiyor
15.2.23
Mustafa
Baktığınız şeyin büyüklüğüne ve uzaklığına göre değişir. Yani yaklaşık 1 km uzaklıktaki 5-6 katlı bir bina ise normal sayılabilir. Bir insan bunu normal yaşamında pek fark etmez. Siz bunu fark ettiyseniz ya gözünüzün yapısı gereği kör nokta bölgesi büyük ya da kör nokta bölgesi biraz büyümüş. Her ihtimale karşı bir göz doktoruna görünmenizi öneririm. Ama bu sitedeki kör nokta "her insan" için görünmezdir. Ve buradaki kör noktayı görememek "bir göz rahatsızlığının emaresi değildir."
15.2.23
Adsız
Kör nokta büyümesi çok riskli bir durum mu?
15.2.23
Mustafa
Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Mümkünse bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.
15.2.23
Adsız
aslında 3 yıl önce gitmiştim doktor bişey olmadığını söylemişti zaten iki gözle bakarken sorun yşamıyorum hiç tek gözle bakarken farkediyorum sadece
15.2.23
Adsız
Ekranı kafama dayayana kadar yaklaştım, ama kaybolmadı. Demek ki benim gözüm mükemmel.
29.12.23
Popüler